Montessoriförskolan Tusenkedjan söker förskolechef

Inlagd 2017-10-16

Vi söker en driven och lyhörd förskolechef som brinner för Montessori och vill leda engagerade medarbetare.

I rollen som förskolechef ansvarar du för förskolans verksamhet med pedagogisk utveckling och genomförande av läroplanens mål. Det innebär allt från att vara en bra ledare för personal till att planera och leda det dagliga arbetet genom schemaläggning och bemanning. Tjänsten består av både det administrativa chefskapet samt schemalagd arbetstid i barngrupp. I samarbete med övriga pedagoger följer du upp, dokumenterar och utvecklar verksamheten.

Vi söker dig som är en engagerad förskollärare samt Montessorilärare med god erfarenhet av ledarskap. I din roll ingår att utveckla och stötta personalen i deras uppdrag, och du är en aktiv länk mellan medarbetare, föräldrakooperativets styrelse och medlemmar/föräldrar.

  • Du är trygg i ledarrollen och vill tillsammans med arbetslaget driva en förskola där barn och pedagoger trivs.
  • Som person är du öppen, positiv och har ett intresse för att utveckla, inspirera och entusiasmera dina medarbetare.
  • Du trivs på en förskola i litet format med stort inflytande över verksamhetens alla delar.
  • Du värdesätter gott samarbete och god kontakt med både kollegor, barn och föräldrar som en viktig del i arbetet.

Montessoriförskolan Tusenkedjan drivs som ett föräldrakooperativ och ligger i en stor fristående villa med trädgård som anpassats till förskolemiljö. På förskolan går 31 barn med 7 pedagoger fördelat på två avdelningar. Vi har en Montessorilärare per avdelning,  Montessoriassistenter och en småbarnspedagog. Våra öppettider är 07.30 – 17.00.

Vi arbetar enligt Montessoripedagogiken samt har ett miljötänk med bland annat återvinning av biologiskt avfall. Vi arbetar även med att erbjuda barnen potta från start för att minska användningen av blöjor. Vi använder istället training pants.

På Tusenkedjan arbetar vi engagerat med att utveckla framtiden – våra barn.

Varaktighet, arbetstid: Tillsvidareanställning, förskolechef på 80-100% med schemalagd arbetstid i barngrupp. Intervjuer sker löpande.

Förmåner: Möjlighet till fortbildning, friskvårdsbidrag, skobidrag samt pedagogisk lunch med hemlagad mat.

Kontakta oss på: forskolechef@tusenkedjan.se